Dieetspel - webguidance.nl
Telefoon 06 41 38 74 86 of Email yolanda@webguidance.nl

Portfolio

Dieetspel

Opdrachtgever

Wilhelimina Kinderziekenhuis

Url

www.dieetspel.nl

Werkzaamheden

Idee en strategie
Content
Interactie ontwerp
Werkwijze

meer weten? neem hier contact op

Projectbeschrijving

Elke baby die in Nederland wordt geboren krijgt na 8 dagen de zogenaamde hielprik. Het afgenomen bloed wordt getest op een x-aantal ziekten. Een van die ziekten is de stofwisselingsziekte Phenylketonurie, kortweg PKU. Het is een ongeneeselijke, erfelijke stofwisselingsziekte.
Voor deze kinderen met de stofwisselingsziekte PKU is er een speciaal spel bedacht en ontwikkeld. In dit spel kunnen kinderen uitproberen wat er gebeurt als ze bepaalde producten wel of niet eten. Verder moeten ze een eigen dagindeling bepalen, leren ze omgaan met alledaagse verleidingen en krijgen ze inzicht in het bepalen van eetmomenten.

Doel van het spel is om kinderen bewust te maken van hun dieet en het nemen van eigen beslissingen. Voorbereidend op het moment dat ze het echt zelf moeten gaan doen.

– vervolg beschrijving –

In het spel komt het kind voor een onverwachte situatie te staan: het is de hele dag alleen thuis en hij/zij moet voor zichzelf zorgen. Hij/zij moet zelf bepalen wanneer, wat en hoeveel er gegeten wordt. Naast het eten bestaat de dag ook uit andere activiteiten: school, sport, hond uitlaten, naar de bioscoop … Hier moet het kind in het spel allemaal rekening mee houden. De score laat vervolgens zien wat de genomen beslissingen voor een gevolgen hebben.

Het ontwerp van het spel is uitgevoerd in de kenmerkende stijl van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Het spel is uitgebreid getest door kinderen van het WKZ met en zonder de stofwisselingsziekte PKU.

Effectiviteit
Er is aandacht gegenereerd voor kinderen met deze stofwisselingsziekte. Deze kinderen zijn blij dat er speciaal voor hun, en hun omgeving, een eigen spel gemaakt is.

Meer weten en kennismaken?

Contact

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!