Registratieplatform e-health Kenniscentrum KJP, i.o. - webguidance.nl
Telefoon 06 41 38 74 86 of Email yolanda@webguidance.nl

Registratieplatform e-health Kenniscentrum KJP, i.o.

Registratieplatform e-health Kenniscentrum KJP, i.o.

Projectinhoud

Professionals in de jeugd-ggz die e-healthtoepassingen van de grond willen brengen, zijn gebaat bij middelen waarmee ze in die beginfase beter gefundeerde keuzes kunnen maken en de juiste kennispartners kunnen kiezen, zodat hun ideeën kansrijker worden. Daar biedt het Registratieplatform de mogelijkheden voor.

In de jeugd-ggz worden veel creatieve en innovatieve projecten ontwikkeld. Maar waar kun je ze vinden, wat zijn hun doelen, worden ze wetenschappelijk onderbouwd, zijn ze succesvol en werken ze kosteneffectief? En als je als opdrachtgever een nieuw initiatief wilt ontwikkelen, hoe weet je dan dat deze nog niet bestaat? En met wie kun je het beste samenwerken om te zorgen voor een zo optimaal mogelijk resultaat?

Het registratieplatform E-health gaat antwoord geven op al deze vragen:

  • Er is een dynamisch overzicht van alle e-health toepassingen in de jeugd-ggz.
  • Je kunt deze met elkaar vergelijken aan de hand van diverse criteria.
  • Doublures (zoals zelfde doelgroep/stoornis/methode) en lacunes worden inzichtelijk.
  • Er kunnen nieuwe initiatieven aangemeld worden zodat het makkelijker wordt om kennis te delen en samenwerkingspartners te vinden.

Door het registratieplatform E-health wordt het eenvoudiger om uit te zoeken waar de hiaten en mogelijkheden liggen binnen de e-health van de jeugd-ggz. Met deze kennis kunnen ontwikkelaars en opdrachtgevers beter inspelen op de behoefte en wordt er niet steeds opnieuw het wiel uitgevonden. Concreet betekent dit dat er beter omgegaan kan worden met de beschikbare budgetten en dat er ruimte komt voor nieuwe initiatieven.

Rol van Webguidance

Het Kenniscentrum voor KInder- en Jeugdpsychiatrie is bij Webguidance terecht gekomen vanwege de kennis en ervaring in het ontwikkelen van e-health toepassingen. Nadat de briefing is doorgesproken heeft Webguidance een concept ontwikkeld die de inhoud en de samenhang van de diverse onderdelen binnen het registratieplatform E-health inzichtelijk maakt. Dit concept is verder uitgewerkt in een Functioneel- en Interactief Ontwerp. Dt ontwerp vormt de basis voor het design en de technische realisatie.

Zichtbaarheid

In januari 2015 zal het eerste onderdeel van het registratieplatform E-health zichtbaar zijn: de informatieve site e-health in de jeugd-ggz.
Het kenniscentrum heeft reeds een e-book beschikbaar onder dezelfde titel. Dit e-book wordt nu omgezet naar een website zodat deze voor een breder publiek zichtbaar is en continue geactualiseerd kan worden.

Team

Opdrachtgever: Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Webguidance: concept en strategie,  realisatie functioneel- en interactief ontwerp
Design: Studio Black (Johan van der Woude)
Technische realisatie: YipYip

Meer weten en kennismaken?

Contact

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!