Spirit2013intweets jaarverslag - webguidance.nl
Telefoon 06 41 38 74 86 of Email yolanda@webguidance.nl

Spirit2013intweets jaarverslag

Spirit2013intweets jaarverslag

Projectbeschrijving van spirit2013intweets

Spirit is een organisatie waarbij niet alleen face-to-face ontmoetingen plaats vinden. Ook via sociale media wordt er contact gezocht met de verschillende doelgroepen. Sociale media, met name twitter, zijn het uitgangspunt geweest voor de realisatie van het populaire jaarverslag.

Het jaarverslag is in eerste instantie bedoelt voor gemeenten: zichtbaarheid geven aan alle werkterreinen waar Spirit zich in 2013 mee heeft bezig gehouden. Maar andere aanverwante instellingen / zorgaanbieders / hulpverleners zijn ook een doelgroep,

Jaarverslagen zijn verplicht en de ontvangers krijgen er dan ook veel toegestuurd. Het is noodzaak om te zorgen voor een opvallende verschijning en een goede leesbare vorm waardoor de informatie ook daadwerkelijk overkomt.

De tweets die de organisatie Spirit in 2013 heeft verstuurd zijn het uitgangspunt geweest. Ze geven een goed beeld waar, niet alleen de organisatie maar ook anderen, zich mee bezig hielden.

Er is gekozen voor een interactieve weergave van het populaire jaarverslag omdat deze m.b.v. responsive design op meerdere beeldschermformaten goed bekeken kan worden. Tevens sluit een interactieve presentatie goed aan bij de sociale media.

– vervolg beschrijving –

Om te zorgen voor een samenhangend geheel in de tweets, is er gekozen voor een 6-tal thema’s. Een thema heeft een kort verhaal die de kern vertelt van de stand van zaken in 2013. Elk thema bevat een 3-tal onderwerpen, deze worden gerepresenteerd d.m.v. een bijpassende tweet.
De gebruiker kan in het interactieve jaarverslag kiezen voor een filterfunctie waardoor eenvoudig de relevante informatie per thema zichtbaar wordt.

De beknopte informatie van een onderwerp wordt zichtbaar nadat er op een tweet wordt geklikt. Tevens is er de mogelijkheid om naar een vervolgpagina te gaan waar meer tweets zichtbaar zijn en, indien beschikbaar, aanvullend videomateriaal (YouTube). In deze detailpagina staat op de achtergrond een grote foto centraal die aansluit bij het gepresenteerde onderwerp.

Sociale media zijn geïntegreerd: zo is Spirit via diverse kanalen te volgen, zijn de actuele tweets zichtbaar en kan de content via diverse media gedeeld worden.

Het jaarverslag spirit2013intweets.nl is niet alleen verspreid via de sociale media maar ook via A5 postcards. Het design van de 6 kaarten komt overeen met de thema’s, onderwerpen en beeld van de website.

Meer weten en kennismaken?

Contact

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!